izmir burun estetigi


İzmir burun estetiği adı verilen cerrahi operasyon, burunda yer alan şekil bozuklukları sebebiyle yapılmaktadır. Genellikle genel anestezi ile yapılmakla birlikte küçük çaplı operasyonlarda ise doktorun tercihine bağlı olarak lokal anestezi kullanılmaktadır. Bu ameliyat yaklaşık olarak 2 saate yakın sürmektedir. 

Fakat bu süre sadece ameliyatla sınırlı kalmamakta, operasyondan önceki hazırlıklar ve operasyon sonrasındaki uygulamalar hastanın tam anlamıyla bir gününü almaktadır.
Burun estetikleri genellikle kişinin beklenti ve isteklerine yönelik gerçekleştirilmekte olmasının yanı sıra sürekli olarak uygulanan 2 çeşit burun estetiği tekniği bulunmaktadır. Bunlar açık rinoplasti ve kapalı rinoplasti’dir. Rinoplasti ise burun estetiğinin tıp dilindeki karşılığı olmaktadır.
Açık rinoplasti özellikle de burnunda çok ciddi bir şekil bozukluğu olanlar için kullanılmaktadır. Bunun dışında öncesinde burun estetiği ameliyatı geçirmiş insanlarda da açık rinoplasti tercih edilmektedir. Bu estetik türünde burun delikleri arasında minimal boyutta bir kesi açılmaktadır. 

Kesinin açılma sebebinde cerrahın ameliyatı daha rahat ve daha açık bir görüşle yapabilmesi yatmaktadır. Bu tekniğin sunmuş olduğu en büyük avantaj geniş bir görüş açısı olmasıdır. Fakat bununla beraber tekniğin dezavantajları da bulunmaktadır. Açık rinoplasti tekniğiyle operasyon geçiren kişinin iyileşmesi, diğer hastalara göre daha uzun bir zaman gerektirir. Aynı zamanda bu teknik sonrasında morluk ve ödem gibi şişlikler de daha ciddi seviyede olmaktadır.

Kapalı rinoplasti tekniğinde ise, cerrahın açmış olduğu kesi, hastanın burun deliklerinin içerisinde bulunmaktadır. Genellikle daha ufak çaplı şekil bozuklukları için kullanılmaktadır. Bu tekniğin dez avantajlarından en başlıca olanı, cerrahın ameliyat sırasında görüş açısının diğer tekniğe göre çok az olmasıdır. Fakat kapalı rinoplasti tekniğinin avantajları arasında da hastanın iyileşme süresinin diğerine göre çok kısa sürmesidir. Aynı zamanda bu teknikle ameliyat olan kişinin burnunda dikiş izi kalmamaktadır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Estetik Cerrahisi Branşı

Burun Estetiği Yaptırmak İsteyenler

Estetik Cerrahisi Alanları