Rinoplasti



   Burun boyutu ve şekli, burnun bütün görüntüsünü değiştirmektedir. Bu nedenle artık dünyada milyonlarca insan rahatlıkla burun estetiği operasyonu yaptırmaktadır. Burun estetiği ile, kişinin yüzünün görüntüsünü değiştirerek kendine olan güvenini yerine getirme amaçlanmaktadır. Özellikle burun eti, sinüzit, kıkırdak eğriliği,polip gibi sorunlar da varsa ameliyat teknikleriyle, bu sorunlar da ortadan kalkmaktadır. Ameliyat tekniklerinin çeşitliliği, operasyon başarısı üzerinde olumlu etki yapmaktadır. Burun estetiği dünyada da ülkemizde son teknolojik gelişmelerle yapılan, dünyada ve ülkemizde çok sık uygulanan estetik operasyonlardandır. Ameliyat öncesi ve sonrası, hekimlerin uyarılarına uyulduğunda, hiçbir sorun olmadan estetik sonrası günlük hayata dönülmektedir. Burun estetiği açık ve kapalı olarak yapılabilmektedir. Kapalı ameliyatta, tüm kesilerin burun içinde yapılması durumu söz konusuyken, açık ameliyatta ise burun ucu tabanından açılan kesi ile operasyon gerçekleşmektedir. 

Hangi tekniğin uygulanması daha doğru olacaksa, o teknikle ilerlenir. Bu da hekimin tecrübeleriyle ilgili olacaktır. Genel anesteziyle yapılır ve ortalama 1-3 saat arasında gerçekleşmektedir. Ameliyat sonrasında kanamanın önlenmesi ve burun içine destek verilmesi için, 2-3 gün tamponu uygulanır. Burun şeklini muhafaza etmek için özel bantlar kullanılır ve plastik atel 6-8 gün boyunca tutulur. 

Ameliyat sonrası oluşan burun ve göz çevresindeki şişlikler geçicidir ve genelde 3-7 gün içinde kaybolur. Hasta 1-2 gün içerisinde taburcu edilir ve günlük yaşantısına geri döner. Günümüzde rinoplasti yani burun estetiği sonucunda, kişiyi doğal bir burun görüntüsüne kavuşturmak olmaktadır. Operasyon sonucu burun o kadar doğal bir görünüme sahip olmalıdır ki, kişi rinoplasti geçirdiğini ifade etmedikçe, kesinlikle bu operasyonun varlığı belli olmamalıdır. Yıllar içinde de yeni burun yüze oturdukça, hasta ameliyat olduğuna pişman olmamalıdır. Bu nedenle her burun estetiği yaptırmak isteyene de bu operasyon yapılmamaktadır. Kişinin gerçekten buna ihtiyacı olup olmadığına bakılmaktadır. 

Hastanın beklentileri elbette önemlidir ancak burna yapılabilecek müdahaleyi de elbette en doğru şekilde hekim bilmektedir. Bu yüzden operasyon öncesi ve sonrası doktorla iletişim halinde olmak çok daha sağlıklı olmaktadır. Burun estetiği sonucunda, burun içi yapının bütünlüğüne zarar vermemek, fonksiyonel herhangi bir bozukluk oluşturmamak en önemli konudur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Estetik Cerrahisi Branşı

Burun Estetiği Yaptırmak İsteyenler

Estetik Cerrahisi Alanları