Burun estetiği Hakkında


Burun estetiği bazen görsel, bazen sağlık bakımından başvurulan operasyon türüdür.
Genel olarak burnun işlevini tam anlamıyla yerine getirememesi, travma sonucu ya da doğuştan şekil bozukluğunun olması ya da görsel açıdan beğenilmemesi amacıyla estetik ameliyat yapılır.
Burun estetik ameliyatı gerektiren sorunlar;
Sinüzit, burun eti, polip, kıkırdak eğriliği vs gibi solunum problemi beraberinde getiren durumlar,
Geçirilmiş travma veya kazalara bağlı oluşan şekil ve duruş bozuklukları,kırıklar,
Burnun yüze göre büyük ya da küçük olması,
Burnun yüze göre kemerli olması
Burnun çöküntülü ya da eğri olması
Burun ucunun düşük veya deforme olmuş olması
gibi durumlarda estetik önerilir.96
Öncelikle ameliyat için burunun problemi belirlenmeli, hastanın istekleri göz önünde bulundurulmalı. Sağlık açısından ve hastanın isteklerine uygun bir  ameliyat yöntemi bulunmalıdır.
Peki burun estetiği nasıl olmalı?
Burun estetiğinde burun doğal olmalıdır ve yüze uymalıdır.
Yüz, kaş, göz, dudak, çene hatta kilo ve boy ile bile orantılı olmalıdır.
Yaşlanma gibi durumlar göz önünde bulundurularak burnun aykırı durmaması sağlanmalıdır.
Burun estetiği diğer bir adıyla Rinoplasti, burun  şekline göre ve hastaya özgü bir çok çeşidi bulunmaktadır. Burun estetiği  öncesinde hasta fiziksel olarak muayene edilir. Sonrasında kişinin üç boyutlu fotoğrafı çekilir. Bu fotoğraflardan yararlanarak hastanın 3 boyutlu görünümü hazırlanır. Burun üzerinden yapılacak değişiklikler tasarlanarak hastalığında fikirleri alınarak yeni burun oluşturulur. Hasta ameliyata girmeden birkaç hafta öncesinde Sigara alkol gibi iyileştirme geciktirici maddelerden uzak durmalı ve kan sulandırıcı kullanmamalıdır.
Burun ameliyatı Rinoplasti açık ve kapalı olmak üzere iki şekilde yapılır. Ameliyatın şekline Hekim karar verir. Açık ameliyatta burun ucuna atılır Kapalı ameliyatta ise burun deliklerinden girilerek ameliyat gerçekleştirilir. Kapalı rinoplasti de iki aydan dikiş atılarak kaynaması sağlanır.  Rinoplasti yaklaşık bir buçuk saat süren  bir ameliyattır. Sonrasında hasta bir gece yatırılarak ertesi gün taburcu edilir.
Nefes almayı kolaylaştırıcı burun içi silikon ateller ve burun bantları kullanılır. 2-3 gün sonrasında bu atellerde çıkartılır. Koruyucu bant takılır. bir hafta sonrasında banyo yapabilir bazı aktiviteleri gerçekleştirebilir. Sonrasında ise  eskisi gibi günlük hayatına geçiş yapabilir..
Burun ameliyatında doğal bir görünüme kavuşturulmuşsa, nefes alışverişinde herhangi bir sorun oluşmuyorsa, hasta istekleri karşılanmış, memnuniyeti sağlamışsa başarılı bir burun ameliyatı gerçekleştirilmiş demektir.

http://www.dromerozerdem.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Estetik Cerrahisi Branşı

Burun Estetiği Yaptırmak İsteyenler

Estetik Cerrahisi Alanları