Estetik Uzmanlığı

 

                                                  ESTETİK UZMANLIĞI

    Artık çoğu kadın ya da erkek için oldukça önemli hale gelmiş estetik bakımlar bir lüks değil gereksinim olmuş durumdadır. Bir estetik uzmanına gidip, düzenli bakım yaptırmak, artık hem ciddi maddiyat hem de ayrılan zamanlar haline gelmiştir. İyi bir estetik uzmanı ihtiyaçtan fazla değişiklik yapma taraftarı olamaz. Ne kadar uygulama yapılırsa o kadar doğallığın bozulacağını düşünerek hareket eder ancak müşteri istese bu değişiklikleri makul oranda gerçekleştirir. Hangi uygulamalar kişiler için uygun olur bunu göz önünde bularak çalışma yapar. Kesinlikle bu uygulamalar herkese aynı şekilde yapılmaz. Herkesin vücut ve cilt yapısı ayrı olduğu için estetik uzmanı buna en uygun alternatifleri planlayarak, bu plan doğrultusunda hareket eder. Estetik artık dünyada bir çılgınlık haline gelmiş olmakla birlikte, estetik uzmanlığı herkesin sadece sertifika alıp, güzellik merkezi açacağı ya da bir güzellik merkezinde çalışacağı bir meslek haline gelmemelidir. Bu iş aynı zamanda ciddi bir estetik algı gerektirir. Herkese aynı tip kaş ya da kirpiği yaptığınızda bu sizin estetik algınızın olmadığını bariz göstermeketedir. Kişinin yüz ve cilt analizini yaparak, tüm incelemelerin sonucunda estetik uygulamalar çok daha makul olmaktadır. Pek çok kişinin kapıldığı estetik modası akımları herkesi mutlu etmeyebilir. Sonucun hüsran olduğu pek çok estetik uygulama bu anlamda insanları kendi doğal güzelliklerinden uzaklaştıran etkenler olmaktadır.

      Estetik uzmanına gittiğinizde, bir estetik cerrahın ya da dermotoloji uzmanlarının yapabileceği ve yapması gereken uygulamaları yapabileceğini söylüyorsa güvenilir olmadığından emin olabilirsiniz. Dolgu, botox gibi uygulamaları yapmak herkesin işi değildir. Özellikle bu konuda basına yansıyan pek çok haber bulunmakta ve estetik uzmanları hiçbir ehliyetleri olmamasına rağmen birtakım tıbbi işlemler yaparak insanları mağdur etmektedir. Bunun için iyi araştırma yapmak, her estetik uzmanı olduğunu iddia eden insana da itibar etmemek gerekir. Bu nedenle kalıcı oje, makyaj, kaş ya da kirpik yapma gibi sağlık sorunu yaratmayacak  konularda yetkin kişiler estetik uzmanlarıdır. Estetik operasyonlar, insan sağlığı üzerinde etkili ve direkt ameliyathane ortamı gerektiren işlemler olduğu için sonuçları çok riskli olabilmektedir.

  Hangi estetik uygulama sizin için uygun öncelikle bunu ortaya koyup, doğru cihaz kullanımının önemini bilen, tecrübeli ve işi insanları sağlıkla mutlu etmek olan kişiler sektörde kendilerini var etmeye devam edecektir.

http://www.dromerozerdem.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Estetik Cerrahisi Branşı

Burun Estetiği Yaptırmak İsteyenler

Estetik Cerrahisi Alanları